GPS-enheter utvecklingen hur mer spårning kunde betyda mer frihet

I USA, enligt amerikanska privatliv stödgrupper, är den 4: e ändringen av den amerikanska konstitutionen vad håller polisen och andra Fed myndigheter från att helt enkelt gå ut ur deras sätt och placera någon form av dolda GPS-enheter eller trackers på någons bil eller egendom även utan kunskap om den personen om de utfärdades ett officiellt teckningsoption av en domare för att göra det. Men, de medborgerliga friheterna grupper säger, en amerikansk vädjar samtal kan förändra denna kontrollerande och oroväckande bege dig till en ny riktning.

Den Kalifornien federala appellationsdomstolen vände nyligen ner överklagande av en viss Juan Pineda-Moreno att välta en drog övertygelse han utmäts med. Han överklagade att Fed agenter placerade GPS-enheter på hans jeep utan hans vetskap och utan husrannsakan. Domstolen vände överklagandet nedåt, stöder denna åtgärd av de federala myndigheterna pekar på det obestridliga faktum att bilen var på offentlig egendom.

Denna rättsliga åtgärder, som har omfattande konsekvenser mot medborgerliga rättigheter, är ett otroligt slag till insatser från det civila friheter grupper för att sätta stopp för denna obefogade praxis från vissa agenter brottsbekämpande sätta GPS-trackers på någon person utan deras vetskap. För år, har dessa grupper kämpat för folk rättigheter mot denna storebror typ av kontroll som staten har över människor.

Men behöver vi oroa denna utveckling?

GPS-enheten leverantörer och experter erkänner denna fråga och har berättat ut sina mer positivt, även föreslå att GPS störsändare är en bra lösning för folk har att vakta deras privatliv. Inköp och användning av GPS störsändare är fortfarande mot lagen i USA och är verkligen förbjudet i bruk på andra länder skulle dock folk gå igenom längder och även riskera biverkningar helt enkelt att skydda sitt privatliv från obefogad övervakning insatser från myndigheter.

Ta en titt på detta från en annan vinkel, är lösningen för att hålla govten off folkens rygg och hålla myndigheterna från att ha total kontroll för människor att veta var alla är vid någon specifik tidpunkt genom användning av bärbara GPS-mottagare och restaurangsökning. Om folk levereras eller tillhandahålls med fler spårning kapacitet på egen hand, då det inte kommer att finnas något behov för regeringen att göra dessa spårning aktiviteter i stealth.

Folk kan säga emot att det skulle vara som att kasta din personliga integritet i vinden bör GPS spårningsmöjligheter vara så banala som använder telefonen, men det skulle sluta prop myndigheter från att gå bakom folks ryggar för att få information som är nu enformig om du inte har fick något olagligt att gömma undan.

Det är som din adress som anges på en telefonbok, förutom att den drivs av konstellationen av GPS-satelliter som kretsar runt jorden och är uppdaterad på en verklig tid basis. Kommunikation och navigation skulle vara helt revolutionerat, vilket gör det snabbare, snabbare och mer exakt om du planerar att gå under radarn och målmedvetet dölja din vistelseort oavsett skäl som motiverar sådana åtgärder.