Tips när du väljer en GPS

GPS-enheter är säker på att vara en av de bästa gåvor för semesterperioden, oavsett om det är för pappa att använda på sin båt, hustru för hennes bil eller din bror för hans vandring expeditioner. En GPS är så mycket mer än “bara en karta.” Medan de funktioner varierar kraftigt, på vissa GPS-system kan du leta upp restauranger och bensinstationer, spela “Amazing Race” typ spel, omdirigera din pendla runt trafikstockningar och lyssna på radio.

“Garmin bygger på principerna om innovation, bekvämlighet, prestanda, värde och service”, utropar företagets webbplats. I själva verket är Garmin, som har funnits sedan 1989, den mest kända nordamerikanska varumärke i Global Positioning System idag.

Med bas i Kansas, får ingen del av tillverkningsprocessen på entreprenad, som företaget utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer alla sina produkter själva. De erbjuder GPS-navigationssystem för alla olika livsstilar, såsom fitness-baserade system, bil GPS-system, system för vandrare och campare, flygteknik, marin teknik och navigering på webbplatsen för geocachare.

Förutom Garmin, är Magellan annan ledare i GPS-system, med sina Magellan Maestro 4250 är den mest populära GPS-modell, som sträcker sig från $ 90 – $ 279 på nätet. Holländska Tillverkare TomTom grundades 1991 och sysselsätter över 3500 personer världen över. Deras mest populära navigator är TomTom ONE XL 330-S (start på $ 249), som har en bred 4,3 “skärm, anpassningsmöjligheter, Sök på postnummer funktionalitet, text-till-tal, multi-destination routing, Nödplatsangivare service och möjligheten att söka efter intressanta platser i närheten av din aktuella position.

Slutligen kan Navignon 2100 Max Portable Navigator (börjar vid $ 248,35) hjälper dig att hitta sjukhus, apotek och vägassistans, men erbjuder också text-till-tal, lane assist och verklighet visa kartor.

När du köper en automatisk GPS-enhet, titta på hur många “intressanta” erbjuds. Något mindre än 2 miljoner kommer att vara frustrerande, medan den ideala antalet är cirka 6 miljoner. Nästa, kontrollera skärmstorlek. De sträcker sig från 2,1 inches hela vägen upp till 7 tum.

Om du planerar att använda din GPS medan du går, kommer du vill ha något mindre, medan 7 tum är bäst för en RV. För bilar, är Garmin Nüvi 680 en idealisk 4,3 tum. Du vill ha något med god funktionalitet som låter dig byta kartor eller punkter sökning av intresse med en knapp kran eller två.

Några av de nyare, mer avancerade GPS-system inkluderar saker som text-till-tal, multi-destination routing, satellitradio / ljudbok player/MP3 spelare kapacitet och Bluetooth-kapacitet högtalartelefon.