VoIP telefon tjänster revolution

Ända sedan födseln av internet, har entreprenörer med ett öga på framtiden förutspådde att röstkommunikation – telefonitjänster – så småningom skulle slås samman med Internet-tjänster. Med det allmänna införandet av VoIP, har den dagen kommit, och det orsakar en revolution inom telefoni.

I enkla termer, tillåter ett VoIP-tjänst du använda ditt bredband (hög hastighet) anslutning för att placera telefonsamtal över Internet. Det är inte svårt att se hur detta gungar telekomindustrin till kärnan.

** Det handlar om kostnader **

Två saker har gjort traditionella leverantörer av telefonitjänster som AT & T och Bell så kraftfull. Deras monopol på lokala telefonitjänster, och deras traditionella järngrepp om lukrativa och oftast dyra “långväga” tjänster. Båda dessa företagsinterna marknader har allvarligt urholkats under de senaste åren, eftersom verkligheten för VoIP har börjat sjunka in

I väntan på den revolution som nu är över oss, har de flesta aspekterna av telefonitjänster gradvis öppnats för konkurrens. De flesta av oss har nu ett val av leverantörer för både lokala och långväga telefonitjänster. Och den största anledningen till den nya konkurrensutsatta miljön är ett erkännande att det allmänna införandet av VoIP är oundviklig.

** Utvecklingen av VoIP **

VoIP har utvecklats långsamt under de senaste tio åren eller så. Tidiga implementeringar tillät datoranvändare att prata med varandra via sina datorer. Detta var bara möjligt om man hade en röst-aktiverad dator, en pålitlig och stabil internetuppkoppling, och ett program installerat på datorn som gjorde allt arbete.

Fördelen med denna dator-till-dator kommunikation var att du helt kan kringgå traditionella telefonsystem och prata med vem som helst i världen gratis – så länge de hade en liknande inställning till din. Men nackdelarna med att kommunicera på detta sätt var också uppenbart. Du kan endast kommunicera på detta sätt med hjälp av datorn. Du var helt beroende av ofta instabila uppringt Internet-anslutningar. Och personen i andra änden av samtalet fick också vara “online” med en röst-aktiverad dator.

** Dagens VoIP har löst dessa problem **

Dagens versioner av VoIP har lämnat dessa problem i det förflutna. Två saker krävs för att göra VoIP-teknik är möjligt i stor skala basis, och båda dessa saker har nu förverkligats.

Först, har bredband internet service fått stor spridning. Detta gör det möjligt att ha en stabil internetuppkoppling som är “alltid på”. Andra har industrin utvecklat en enkel och billig metod för att integrera IP-nätverk (Internet) med det traditionella telefonsystem. Detta gör att en användare av VoIP att använda sin egen telefon för att ringa någon annan i världen som har en traditionell telefonförbindelse.

Det är där vi är idag. Eftersom de traditionella telebolagen som AT & T, Bell, Qwest och SBC utveckla sina egna implementeringar av VoIP-teknik vägen har öppnats för en myriad av alternativ för konsumenterna. Dagens VoIP tillåter vem som helst med en bredbandsanslutning till Internet för att ringa till vem som helst med en vanlig telefonanslutning, var som helst i världen.

** Varför du sparar pengar med VoIP **

De stora fördelarna med VoIP är lägre kostnader och större flexibilitet utan någon signifikant minskning i röstkvalitet. Först behöver en VoIP abonnenten inte en traditionell telefonlinje. Istället tilldelas du ett telefonnummer från din VoIP-operatör. Priserna för dessa siffror kan vara så lågt som $ 9 USD per månad.

Det andra, kommer de flesta VoIP abonnenter köpa ett “paket” av tjänster som inkluderar obegränsad inkommande samtal och obegränsad fjärrsamtal till någon inom ett definierat geografiskt område. Till exempel, VoIP obegränsat ringer planer till någon i USA eller Kanada börjar på runt $ 20 per månad.

Tredje, de flesta VoIP tjänsteleverantörer erbjuder gratis paketerade funktioner som de flesta traditionella telefonbolagen betalt för. Dessa inkluderar gratis röstbrevlåda, vidarekoppling, nummerpresentation, samtal väntar, samtal väntar ID, 3 vägs ringer, snabbuppringning, och många fler av de tjänster som de traditionella företagen ständigt försöker sälja dig.

** Större flexibilitet och portabilitet **

En annan viktig fördel är den flexibilitet och portabilitet av VoIP-telefon. Med VoIP ditt personliga telefonnummer programmeras in i omvandlaren som fungerar som en bro mellan din internetanslutning och din vanliga telefon.

Detta har flera viktiga fördelar. Som redan nämnts behöver du inte en verklig mark linje. Istället ditt telefonnummer är tilldelat din konverterare (inte din geografiska mark linje). Så du kan ta din omvandlare med dig var som helst i världen, koppla in den i en ledig bredbandsanslutning, och genast börja använda ditt vanliga nummer för att ringa och ta emot samtal.

Denna flexibilitet kan du också välja ett nummer i ett riktnummer där de flesta av dina fjärrsamtal ursprung. Till exempel, om många av dina vänner, familj, affärsbekanta eller kunder ringer från en viss stad som traditionellt involverat ett långväga samtal för dem, kan du välja ett nummer i riktnummer och omedelbart stänga alla sina samtal med dig i lokal (gratis) efterlyser dem.

Fördelarna med VoIP är många, och de besparingar kan vara mycket betydande. Så det är inte konstigt att VoIP har blivit den hetaste teleteknik av decenniet. Informerade konsumenter och företag runt om i världen att anta denna teknik på en fenomenal takt.