audio vs videokonferenser

Inte bara kan söka runt för konferenstjänster vara tidskrävande, kan de ta dig bort Premier ändamål du hade i åtanke, som är att hitta ett konferensleverantör som fungerar för ditt företag. För att hitta en tjänsteleverantör som passar dig bäst, måste du börja först genom att bestämma vilken typ av konferens som fungerar bäst för dig.

Vad du tycker om telefonmöten vers video, denna enkla svar som kan komma att tänka på är, “Video är det samma som ljud, är den enda skillnaden jag kan se människorna.” Tja, ja och nej. Låt oss säga att dina affärsmöten brukar innebära en hel del rundabordssamtal, eller grupp medverkan. Om dina möten flöde på ett sådant sätt att din idé tankesmedjor förenas för att producera resultat som du önskar utan användning av många visuella hjälpmedel eller filer som du kan passera runt, du bara kan se att ljudet kan fungera bättre för dig.

Grundläggande ljud konferenssamtal kan innebära något mer än en enkel telefon. Även om det finns ljudutrustning som varierar allt från $ 400 – $ 2000 Plus, är det upp till din videokonferenser tjänsteleverantör för att kunna nätverk all utrustning tillsammans. Det är generellt det enklaste alternativet eftersom oavsett var en person är, i de flesta fall kan gå in på konferensen med ingenting mer än en telefon. Detta är en både tid och resekostnader. Om dina möten planeras väl ut, och du behöver för att dela filer, då du bara skicka dem via Internet. Så om du har din månatliga försäljningen möte, och alla måste se fakta och siffror för de tre föregående åren, planerar ett möte ut i förväg och se till att alla har filen. Såvitt kostnaderna är berörda, erbjuder telefonmöten flesta företag alla sina konferensbehov.

Men med videokonferenser, kan du göra lite mer. Som det gamla ordspråket säger, du får vad du betalar för. Att kunna se andra medlemmar i mötet, liksom de presentatörer verkligen lysa upp saker som om du var i samma rum. Fildelning är också mycket lättare genom videokonferenser, men naturligtvis som är oberoende av den inställning som du väljer att gå med. Så är videokonferenser detsamma är ljudet förutom att du kan se deltagarna? Nej grund med en videokonferens finns också fildelning och andra tjänster som din operatör kommer att kunna berätta om. Naturligtvis finns det också en faktor av kostnaden. Videokonferens kommer att kosta dig mer. Det finns också frågan om enkelhet, är några av de människor som ansluter sig till konferensen är mycket mobila och måste vara upp till gå in per telefon? Gör notera att du fortfarande kan ha videokonferenser samman med telefonmöten. Med andra ord människor som är tillgängliga att använda videoutrustning kan göra det, medan de övriga medlemmarna kan ringa in från en telefon. Din operatör bör kunna hjälpa dig på den tjänst som du väljer.