uttråkad av din telefon räkningar försöka voip hemma eller företag

Tror du att din telefon räkningar är för stora? Är du trött på stora summor som du är att betala månadsvis för fasta och fjärrsamtal? Vill du att din dyra telefonsamtal för att bli billiga telefonsamtal? Då denna artikel är för dig. Här ska jag berätta om IP-telefoni, som också är känd som VoIP, IP-telefon, Internet-telefoni eller bredband telefon.

Som kommunikation spelar en så stor roll i våra liv som vi knappt kan föreställa oss dem utan mobiltelefoner, fax, linjetrafik post, e-post och naturligtvis telefoner, är det mycket viktigt att våra samtal inte kostar oss för mycket. Vi är så upptagna, som ibland inte har tillräckligt med tid att träffa våra vänner. Och ibland när vi även har tid, våra vänner är långt borta från oss. Det billigaste och enklaste att använda tjänster som chattar, ICQ och forum, men de kan inte ersätta personlig touch som tillhandahålls av telefonen och hans alternativ – IP-telefon.

Så, vad är VoIP? Generellt VoIP (Voice over Internet Protocol) är ett system för överföring av röst över Internet, konvertera information från analog till digital form när det kommer över nätverket och sedan tillbaka till analog när den anländer till mottagaren. Således, är VoIP en modern teknik som används för att ringa telefonsamtal via Internet. Använda VoIP kan du också skicka fax, inte bara rösten via Internet. Alla som har en dator som är ansluten till Internet kan använda VoIP.

En av de viktigaste fördelarna med Internet-telefon är att dess användare betalar endast för sin vanliga Internet-anslutning och sagolikt liten avgift för telefonsamtal. Den andra fördelen är att med IP-telefoni kan du kommunicera med varje plats på jorden där datorn är ansluten till Internet är. Dessutom är denna typ av kommunikation ganska kostnadseffektivt, så att du kan använda billig dator till telefon samtal över hela världen. VoIP-telefoni kan integreras med andra tjänster tillgängliga över Internet, inklusive datafiler utbyte, meddelanden eller konversationer video.

Använda VoIP kan du:
a) Använd en speciell digital telefon;
b) Anslut hörlurar med mikrofon till datorn;
c) Anslut vanlig telefon till en speciell adapter eller USB-port.

Anslut bara telefonen till datorn och njuta av alla fördelar med IP-telefoni.

Det finns en enorm mängd av internet telefon tjänster “leverantörer. Leverantörer av VoIP-tjänster har kraftfulla servrar, nätverk och kanaler Internet. Många av dem ger inte tjänsten VoIP kostnadsfritt men ändå olika gratis messenger program baserat på VoIP-teknik som Google Talk, Windows Messenger, Skype, Xlite och andra är tillgängliga.

Bredband telefon kan bli en mycket användbar sak om du reser mycket. Det kommer att spara pengar, för det är mycket mer kostnadseffektivt än mobiltelefon och även än traditionella långväga telefon via PSTN. Bredband telefon har blivit en viktig tjänst för resenärer och migrerande arbetstagare. Bara ansluta datorn till Internet, och du kan ringa och ta emot telefonsamtal. Och kritiska punkten är, kan du ta med din lokala telefonnummer med dig, ja, det är bärbart.

Använda VoIP tjänster du inte bara spara pengar utan också ett företags pengar. Business VoIP erbjuder många fördelar, men kostar mycket mindre för ditt företag. Använda IP-telefoni kan du ansluta ditt kontor PBX till VoIP-operatör och minska kostnaderna för företagets samtal dramatiskt. Använda VoIP för affärsändamål kan positivt påverka din karriär, VoIP är ett användbart verktyg för affärskommunikation och när du är i en affärsresa, gör din partner inte behöver veta hur många ditt hotell telefon “orsak de kan ringa på din IP telefonens nummer. Vart du än reser, till Kina eller Zimbabwe, med VoIP-telefon du inte är beroende av lokala telefon, bara vara säker på att du är ansluten till Internet.

VoIP är en slags telefonkort vanligtvis, så om du använder IP-telefoni inte tänkt på Internet, men med den vanliga telefonen, kan du göra ett lokalsamtal, sedan in din PIN-kod och göra långväga samtal för pennies på bekostnad av ditt kontantkort konto.

Så, är Voice-over-Internet-protokoll en kostnadseffektiv, otroligt flexibelt och praktiskt sätt att kommunicera. Prova det och du kommer inte bli besviken. Slösa inte dina pengar på traditionella fasta telefoner. Låt oss VoIP.

Om du är förvirrad av vissa förkortningar eller shorts i den här artikeln, är du välkommen att besöka VoIP ordlistan.

IP-telefon Information – IP, VoIP, SIP och andra konstiga ord som hjälper oss att ringa billigare.