är en VoIP bredband telefon rätt för dig

Förkortningen VoIP står för Voice over Internet Protocol. Det är en modern teknik som gör att du kan ringa och ta emot samtal med hjälp av en bredbandsanslutning till Internet i stället för den analoga telefonlinjen. Enkelt uttryckt, omvandlar VoIP service din röst till en digital signal som färdas över internet. Signalen omvandlas tillbaka till regelbunden röstsignalen innan den når slutdestination.

En aktiv bredbandsanslutning – vara det kabel-eller DSL eller trådlöst – är en förutsättning för att använda VoIP-tjänsten. En VoIP-telefon eller en vanlig telefon ansluten till VoIP adapter behövs också. Vissa VoIP tjänsteleverantörer installera särskild programvara och mikrofon så att du kan ringa och ta emot telefonsamtal till andra abonnenter i samma nätverk med hjälp av datorn

Det finns faktiskt ett antal saker som du bör tänka på innan man beslutar om VoIP-tjänsten är rätt för dig. Den främsta fördelen att förvärva VoIP service är de besparingar i kostnader. Du kan avsluta spara stora summor pengar, jämfört med traditionell telefon. VoIP ger också flera attraktiva funktioner som röstbrevlåda, beslut väntar, vidarekoppling och nummerpresentation.

Om du på allvar tänker köpa VoIP-tjänster, ha i åtanke att det finns många leverantörer som kommer att erbjuda dig 30 dagars provperiod gratis. VoIP är faktiskt ökar i popularitet som många affärsföretag är oförmögna att betala orimliga telefonräkningar vänder sig till Internet för den här tjänsten. VoIP-tjänster hjälper företag att uppfylla alla deras kommunikationsbehov på riktigt försumbar kostnad.

VoIP kommer drastiskt minska långa kostnader avstånd samtal och det kan vara en veritabel välsignelse om du är en exportör / importör eller affärsman som behöver ofta kommunicera med kunder eller affärsbekanta belägna utomlands.

De flesta VoIP-leverantörer ger obegränsad lokala och långväga ringer för en jämförelsevis låg fast avgift. Eftersom en VoIP utbyte bygger på mjukvara snarare än hårdvara, är det en mycket mer mångsidig och lättare att underhålla och VoIP-system är också skalbar.

När du registrerar dig hos en VoIP-operatör, har du normalt möjlighet att använda ditt eget bredband telefon eller köpa en bredbands telefon från leverantören, eller få en speciell adapter för att ansluta din befintliga telefon till din bredbandsanslutning. Du kan också välja att göra VoIP-samtal med hjälp av din dator genom att köpa ett trådbundet eller trådlöst headset.

En annan fördel är att det finns inga tillsynsavgifter eller särskilda skatter med Internet telefonsamtal tjänsten. Detta kan innebära en betydande besparing som många traditionella telefon planer inkluderar 20% eller mer i avgifter och skatter läggs till räkningen varje månad.

Det finns många fördelar med VoIP bredband telefon men VoIP har också sin del av nackdelarna. Vissa VoIP-tjänster fungerar inte under huvudströmbrytare haverier eller när internetuppkoppling är nere. Det kommer att vara nödvändigt att installera en backup strömförsörjning eller ha en mobiltelefon som en säkerhetskopia, om du vill njuta av störningsfri kommunikation anläggningar.

Den 9-1-1 tjänst som tillhandahålls av VoIP-tjänsten är också annorlunda än traditionell telefonlinje. Som VoIP-tjänster kan användas från någon internetuppkoppling, kan placeringen av den som ringer inte bestämmas automatiskt. Därför är det viktigt att ge en exakt adress till VoIP-operatören att kontakta under nödsituationer.