GPS-enheter – tonåringar vs föräldrar, brottsbekämpande vs integritetskränkning

GPS-enheter har en mängd användningsområden, de flesta av dem är mestadels positiva. Men GPS-enheter innebär ibland integritetsfrågor som kan, ibland, leda till kontroverser.

flotta bilar och GPS-utrustning

Du kommer att upptäcka att det finns många företag, både stora och små som använder GPS-utrustning för att följa placeringen av sina fordon. Majoriteten av åkerier har möjlighet att berätta om alla sina fordon vid varje given tidpunkt. På ett liknande sätt, taxibolag samt företag reparation har möjlighet att övervaka sina lastbilar plats så att de kan skicka dem på ett mer effektivt sätt.

Men det finns människor som tror att detta ger de företag som väljer att använda GPS-enheter mer information än nödvändigt om sina förare. Till exempel åkerier har möjlighet att veta hur mycket tid en lastbilsförare har spenderat på vägen, när och för vilken tid han slutar för sömn eller mat, och om han har tagit någon form av oplanerad avstickare.

Trafikledare på dessa företag kan vara invigt personlig information som är ingen av deras verksamhet, till exempel en förare med lunch varje dag på samma ställe, och det är inte hans bostad. Vissa individer anser att detta utgör ett intrång i den personliga integriteten.

tonåringar och GPS-utrustning

Det finns några föräldrar som använder GPS-enheter för att veta var tonåren. De kan hämta GPS-teknik spårningsprogram till mobiltelefoner i tonåren, eller de kan placera en GPS-enhet någonstans i deras bil. Tonåringarna får eller inte får vara medvetna om att deras föräldrar att övervaka dem.

Det är troligt en hel del tonåringar som tror att detta är och intrång i deras privatliv.

GPS-enheter och övervakning

Har tanken gå igenom ditt sinne om din make har en affär? Nyfiken på att ta reda på vad din bror-in-law är upp till? Om du placerar en dold GPS-enhet på sitt fordon, kommer du åtminstone vet vart de är på väg i sin bil. Du kan behöva komma till dina egna slutsatser om vad de faktiskt gör det.

Det finns många människor som håller med om att detta skulle vara ett intrång i privatlivet och en hel del skulle bli förolämpad om de antingen visste eller misstänkte du spåra dem. Saker och ting blir lite mer delaktiga när polisen använder GPS-enheter.

GPS-enheter har använts av polisen för att framgångsrikt lösa brott. Ett exempel på konflikten mellan servering rättvisa och intrång i privatlivet, säger polisen sätta en GPS-enhet på bilen av en person som de misstänker kan vara en mördare. De spårar framgångsrikt mördaren när han omedvetet leder dem till offer graven. Är detta ett intrång i privatlivet? Bör brottsbekämpande myndigheter få använda GPS-enheter på detta sätt?

Om, till exempel, polisen behöver för att få en husrannsakan från en domare att använda en GPS-enhet, ska en privatperson kunna använda denna teknik utan tillstånd? Bör den genomsnittliga privatperson även tillåtas att använda GPS-teknik tracking enhet alls? Tidvis rätten till privatliv och rätten till information är i konflikt, är detta en av dem gång.

All teknik har moraliska och etiska implikationer som vi som individer och samhället som helhet har att brottas med. Rätten till privatliv är det etiska dilemma som vi är tvungna att ta itu med när vi använder GPS-tracking enhet teknik.