iPhone VoIP är den hetaste biljetten i stan

Det hetaste ämnet i iPhone marknaden idag är mogna för iPhone VoIP (Voice over Internet Protocol)-teknik. Det sägs vara mogna eftersom det har faktiskt funnits ett tag nu men det verkar som om det är äntligen på att mogna. Det beror på med under de senaste månaderna har det varit stora framsteg gjorts i verkligen öppna upp arenan för Internettelefoni för iPhone. Detta är inte bara goda nyheter för iPhone-användare men användarna iTouch samt eftersom de kan också dra nytta av den senaste utvecklingen i iPhone VoIP arena.

En viktig dragning till iPhone VoIP är de pengar som kan sparas genom att använda VoIP. Om du betalar roamingavgifter detta ensam kan göra det värt eftersom du använder Internet för telefonsamtal undviker denna avgift. Du kan också undvika att använda traditionella cellulära minuter och långdistans.

Ett tecken på att saker och ting verkligen värmer upp är det senaste tillkännagivandet av Skype som de är i iPhone VoIP marknaden med båda fötterna. Skype iPhone VoIP applikation är nu tillgänglig för nedladdning från Apple Store så är andra tredjeparts program som tillåter användare att dra nytta av VoIP via trådlösa (Wi-Fi) nätverk. Medan många användare hade hoppats att kunna använda SIP (Session Initiation Protocol)-teknik för att använda sina mobilnät för iPhone VoIP, för nu de måste vara nöjda med wi-fi för iPhone VoIP. Medan wi-fi inte kan vara en perfekt lösning, är dess användning resultatet av en kompromiss som något skyddar AT & T: s marknadsandel i traditionella cellulära samtalstid. Fram tills nyligen Apple hade avskräckt vidareutveckling av iPhone VoIP-segmentet genom att motstå stöd till tredjepartsutvecklare. Det verkar dessa dagar är bakom oss.

Använda SIP, iPhone och användare iTouch kan undvika många av de avgifter i samband med traditionell mobiltelefon ringer. Som en extra bonus, kommer iPhone VoIP samverka med populära sociala nätverkssajter som Twitter och möjliggöra för snabbmeddelanden. Du kan även hitta program som möjliggör avancerade funktioner som konferenssamtal. De flesta av de fullfjädrad iPhone VoIP-applikationer är relativt robust och erbjuder ett komplett skiffer av specialfunktioner.

Bara om vardagliga nya iPod VoIP-applikationer blir tillgängliga och med varje generation förbättringar görs. Leverantörer har kunnat erbjuda iPhone VoIP mellan användare på kompatibla system under en tid nu, men med dagens framsteg samtal till fasta telefoner och mobiltelefoner kan också åstadkommas. Detta är möjligt med hjälp av globala SIP leverantörer såsom SIPgate och Gizmo. Hittills har vi bara sett vad 3G har att erbjuda. Som 4G blir verklighet kommer vi att hitta ännu mer funktionalitet, snabbhet och tillförlitlighet. Ja, i form av iPhone VoIP vi ser goda tider indeed.

För att hitta rätt iPhone VoIP ansökan om du kommer att behöva spendera lite tid på att granska dina alternativ. I slutändan kommer den tid du spenderar forska vara väl värt det eftersom du aldrig kan få betala en annan telefon taxa igen.