iphone voip kan spara stora pengar på din telefonitjänster

Om du har en iPhone eller en iTouch och du inte dra full nytta av iPhone VoIP (Voice over Internet Protocol) sedan få upptagen. Du måste göra en del forskning om de befintliga iPhone VoIP program, göra ett urval, få det installerat, och sluta betala så många avgifter för förmånen att använda din iPhone. Medan iPhone VoIP kan göra mer för dig än att bara spara pengar, det är nyckeln oavgjort. Detta gäller särskilt om du betalar roamingavgifter eller du göra massor av internationella uppringning. Inte bara kan iPhone VoIP kraftigt minska antalet traditionella cellulära minuter samtalstid du behöver, kan den minimera dessa roaming vägtullar, och eliminera långväga avgifter.

iPhone VoIP utnyttjar trådlösa nätverk (wi-fi) för att dirigera dina samtal. Använda Session Initiation Protocol (SIP) klientprogram dina telefonsamtal dirigeras över Internet. Du behöver bara en anslutning till en SIP-baserad iPhone VoIP. Beroende på leverantör du väljer kan du också få ytterligare tjänster såsom återuppringning, sekretess, parkera och tillgång till din adressbok. Business användare kan också skörda stora belöningar genom att anta iPhone VoIP. Det upplägg kan vara något annorlunda eftersom du kanske vill ansluta via företagsväxeln men du kan fortfarande gå till VoIP. De kostnadsbesparingar enbart göra det lönsamt att överväga iPhone VoIP för ditt företag.

iPhone VoIP är inte helt ny. Det har funnits på något sätt sedan tillkomsten av iPhone. Vad är nytt är den senaste tidens intresse på marknaden och den explosion av framsteg och tjänsteerbjudanden. Ett bra exempel på detta är den senaste införandet av Skypes iPhone VoIP klientprogrammet i Apples officiella butik apps. Det finns andra iPhone VoIP apps som finns på Apple Store samt men Skype integration har genererat en enorm uppmärksamhet.

En sak värd att nämna i någon diskussion om iPhone VoIP är det faktum att det är begränsat till trådlösa nätverk (Wi-Fi), i motsats till traditionella mobilnät. Detta är ett strategiskt beslut om den del av Apple i samband med sin partner AT & T. Wi-Fi är en kompromisslösning som gör AT & T för att behålla sin marknadsandel samtidigt tillåta för iPhone VoIP. Som sagt, det faktum att wi-fi används istället för cellulära nät finns ingen anledning att vänta. Du kan fortfarande njuta av alla fördelar av iPhone VoIP.

iPhone VoIP är inte bara för iPhone-användare. Samma teknik som gör iPhone att använda VoIP tillåter iTouch användare att dra nytta av det också. Detta är en stor fördel eftersom utan VoIP iTouch inte kan användas för telefonkort.

Marknaden för iPhone VoIP-applikationer är i relativt tidigt skede. Detta innebär att varje dag nya applikationer blir tillgängliga som hjälper dig att dra full nytta av funktionerna i tekniken. När vi går från 3G till 4G-nät kommer vi att finna ännu fler förbättrade funktioner blir tillgängliga.

Så om du inte redan har antagit iPhone VoIP för din enhet, är skyldig dig själv att komma till jobbet och hitta rätt program för dig. När du börjar att njuta av de besparingar du kommer att vara mycket glad att du gjorde.