Vad är VoIP-teknik

Du kanske har hört termen VoIP används mycket i media, men är inte säker på vad alla är så entusiastiska över. Här hittar du svaren på dina mest eftertraktade VOIP tekniken frågor.

Vad är VoIP-teknik?

Tekniskt sett är VOIP Voice Over Internet Protocol, eller röster som reser över Internet linjer och ledningar som annan information skulle. Så, vad innebär det för dig? En hel del. Även om du inte har en aning om vad VoIP tekniken, kan du fortfarande använda det varje dag om du har en digital telefonlinje eller om du använder en mikrofon ansluten till datorn för speck för andra när du är ansluten till internet.

Vad är VoIP-teknik kommer att göra för mig?

Digital telefon och gillar det hålla kostnaderna nere för företaget, som förs vidare till
konsumenten. Det är oftast mycket billigare än ett traditionellt land telefonlinje, särskilt om du vill extrafunktioner såsom nummerpresentation och vidarekoppling.

Vad är VoIP-teknik kommer att saknas?

Lika stor som VoIP-teknik kan vara, det finns vissa nackdelar som man använder det för din telefon bör inse. Först ger de flesta digitala telebolagen inte tillgång till larmnummer assistans, t.ex. 911 för de i USA. Detta kan lämna ditt hushåll sårbar om du använder digital telefon. Vissa konsumenter övervinna detta genom att hålla en grundläggande plan med det traditionella telefonbolag tillhandahåller eller har en mobiltelefon i händelse av en nödsituation.

En annan nackdel med VoIP-teknik i form av digital telefon är att om din makt går ut, så gör din telefon. När du har en tjänst via ett traditionellt telefonbolag, kan du fortfarande komma åt din linje även under strömavbrott så länge du inte behöver en andra kraftkälla för att driva det (ex: trådlösa telefoner behöver en andra kraftkälla för att köra, så när strömmen går så gör din telefon). Det är inte så med digital telefon. Men återigen har en grundläggande plan med din traditionella telefonbolag eller ha en mobiltelefon till hands kan råda bot på detta problem.

Vad är VoIP tekniken totalt?

VoIP-teknik kan vara en tillgång för alla. Det håller kostnaderna för att ha en linje mark telefon billigt men ändå låta oss att kommunicera muntligt utan att behöva förlita sig enbart på mobiltelefoner. Nästa gång du tar en titt på din höga pris telefonräkning från telefonen företaget, ta en titt på digital telefon-och VoIP-teknik i allmänhet. Du kan rack upp besparingar som du aldrig ens visste fanns.