mastering simultantolkning

Tolkning betecknar processen för kommunikation från ett språk form till dess motsvarighet, eller ungefärlig motsvarighet, på ett annat språk form, medan tolkning betecknar den faktiska produkten av detta arbete, som, Meddelande vilket gör in tal, teckenspråk, skrift eller andra formspråket. Detta för att undvika perfekt förståelse och för att undvika förvirring.

Simultantolkning innebär Tolken återger meddelandet, tal på målspråket så fort han kan eller hon kan formulera den från källspråket. Talaren talar oavbrutet, i ett talspråk och tolken sitter i ett ljudisolerat bås talar in i en mikrofon, tydligt se och höra högtalaren källspråk via hörlurar. Simultantolkning common mode används av teckenspråkstolkar, även om den person som använder källspråket / högtalare, tolken och målspråket mottagare / publik, måste nödvändigtvis vara i närheten.

Samtidig Tolkning kan vara ganska svårt utan tillräcklig erfarenhet och expertis. För att bemästra detta och bli en expert, har följande grundläggande processen att praktiseras ganska regelbundet och så småningom behärskar: –

(1) Lyssna på vad talaren säger.

(2) Översätt det i ditt sinne.

(3) gör översättningen i mikrofon.

(4) (svåraste delen) samtidigt, lyssna på vad som sägs när han talade själv.

Tolken måste få erfarenhet inom området för tolkning på olika nivåer och har att koncentrera sig på varje nivå. Framgången / fel på något möte, förhandling, avtal etc. beror mycket på effektiviteten, noggrannheten och smidighet simultantolk. Det finns inga andra möjligheter inom detta område.

Simultantolkning-som orden i sig tyder på att det finns lite eller inget gap mellan vad källspråk talaren säger och det är simultantolkas till målspråket. Denna åtgärd är kontinuerlig och snabb. Publiken lyssnar till tolken i Target Language bör också klara upp med denna hastighet och att förstå vad talaren talar med perfekt förståelse. En bra Tolk måste uppbyggd hans sunda bas, och måste ha följande egenskaper: –

(1) Han bör vara uppmärksam och alert.

(2) Han bör ha god gripa makten.

(3) Han bör ha anständiga erfarenhet av såväl språk-Källspråk och målspråk.

(4) Han bör ha god kunskap om vad talaren säger.

(5) Han bör vara väl förtrogen med kulturen och beteendet hos det land som högtalaren tillhör.

(6) Han ska studera bakgrunden eller vara beredd på ämnet för mötet / konferensen.

(7) Han ska delta i dessa typer av konferenser innan man vidtar jobbet själv.

Erfarenhet, kunskap, övning och hårt arbete är nyckeln till hans framgång på detta område.