som företag biljettpriser stiger, företag vänder sig till webbkonferenser

Som den person som ansvarar för att samla företagets personal från olika hörn av landet, har du att fråga dig själv hur du kommer att få dem till en enda konferenscenter och hålla företagets kostnader på ett minimum. Logiskt sett skulle alla kunna delta i konferensen samtidigt att garantera korrekt informationsspridning. Tyvärr, kan kostnaden för att få hundratals människor att delta i en konferens i samma stad ofta vara oöverkomliga, särskilt om du organiserar en konferens mellan människor från olika länder.

Du kanske har märkt den genomsnittliga kostnaden för business-class biljetter ökat på senare tid, och en av de stora anledningarna är tack vare avancerad webbteknik. Video-och webbkonferenser har dramatiskt minskat behovet för människor att resa till konferenser, vilket i sin tur har oroande flygbolag. Eftersom tekniken fortsätter att förbättras, är många företag att flytta sina konferenser från att vara fysiska händelser, till ettor körs på webbservrar. Detta är också rädda dem hundratusentals dollar per år.

Tekniken har kommit så långt att det nu medger realtidsvisning och streaming kommunikation, vilket är nästan på samma nivå som ansikte mot ansikte interaktion. Detta har väckt intranätet samfundet mycket närmare som följd. Priset på videokonferenser har också nyligen kommit ner, vilket gör det till en ännu mer realistisk möjlighet för företag som vill införa tekniken.

Under 1990-talet var speciell utrustning krävs vanligtvis att ha en videokonferens. Men nu är allt som behövs en bredbandsanslutning och en webbläsare. Detta har gjort att många fler människor att börja använda videokonferenser. Och liksom att kunna ha tillgång till konferensen på webben, kan de också nu ladda hem inspelningar från tidigare möten från webben, också. De som kan delta nu kan titta på det och realtid, där idéer kan tas fram, och brainstorming kan ske genom gemensamma program som röstningen och virtuella whiteboard, samt kan presentationer också göras via PowerPoint-bilder och annan dokumentation som kan överföras till alla deltagare med ett minimum av krångel.

I Australien ensam, videokonferenser program som Web Ex används av över 11.000 företag. Den reducerade resor Detta har gjort kommer att ha minskat mängden koldioxid som släpps ut av tusentals ton. Några av de vanligaste användarna av Web Ex programvara finns inom finans-och IT-avdelningar, och de använder den för marknadsföring och utbildning ändamål.