videokonferenser vs ljud webbkonferenser

Organisationer är allmänt förvirrad om att använda ljud webbkonferenser eller videokonferenser för att kommunicera med sina kunder, intressenter, medlemmar och alla andra relevanta personer. Båda typerna av konferenser har sina egna fördelar och nackdelar, och det är viktigt att analysera de behov och krav i en organisation innan man väljer den ena av dessa konferenser.

Audio webbkonferenser använder den senaste VoIP-teknik för att överföra tal över internet. Detta underlättar en bättre röst klarhet och mottagning. Vidare är kostnaden VoIP-teknik är mycket effektiv eftersom den omvandlar röst till paket och skickar det sedan över. Detta säkerställer att endast den relevanta delen av samtalet sänds över och tystnaden delen är kvar, vilket sparar på internet avgifter. Senaste utrustning som Cisco Konferens bro möjliggöra underlättande av ett ökande antal medlemmar till konferensen utan att påverka dess kvalitet. Vidare erbjuder Cisco Konferens bro ytterligare funktioner, t.ex. en schemaläggare och auto dialer för att förbättra produktiviteten i en konferens.

Videokonferenser utrustning, å andra sidan möjliggör överföring av videobilder över Internet. Detta fungerar som en nära kopia till ett fysiskt möte och därmed framkalla liknande resultat till en mycket lägre kostnad. Videokonferensutrustning arbetar på den revolutionerande VoIP-teknik ytterligare underlätta överföring av data, filer och presentationer under en konferens. Detta är särskilt användbart i företagsmöten och möten med kunder som befinner sig på en fjärran plats.

Nu skulle vilken typ av videokonferenser för att välja beror på de specifika kraven i organisationen. Audio webbkonferenser är mer lämpade för mindre organisationer som inte har ett frekvent behov av att konferensen och inte kräver överföring av data, filer och presentationer under konferensen. Det har varit en hel del tekniska framsteg inom området för ljud konferens, och en hel del nya produkter såsom trådlösa headset har kommit upp som tillåter obegränsad rörlighet under konferensen. Om det finns en frekvent behov av att ha konferenser med viktiga medlemmar som kunder och medlemmar sedan videokonferenser skulle vara det perfekta valet eftersom det ger en liknande stämning som i en riktig möte. Dessutom, tekniskt avancerade videokonferenser utrustning såsom en högupplöst webbkamera eller en TV-skärm som kan supportmultiple medlemmar, kan ytterligare öka effektiviteten i en videokonferens.

Eftersom båda konferenserna har sina egna fördelar, är det lämpligt att noggrant analysera din organisations behov och sedan ta ett beslut om vilken konferenssystem för att ställa upp.